I have been busy making burgers the last few weeks. It´s the final stages of preparation for this year´s grill campaign, and burgers are definitely on the menu. Making a lot of burgers gets me thinking about burgers, dreaming about burgers, and somehow my thoughts always seem to wander to the famous Onion Burger from El Reno, Oklahoma.
”The Big 3” of Onion Burgers, all located in El Reno, are Sid´s, Johnnie´s and Robert´s. There was a fourth Onion Burger establishment which closed some years back.
The Onion Burger popped up during the Depression. Meat was expensive; onions grew in the garden. A dash or two of creative cooking and voila!, it´s Onion Burger time.
Here is the recipe for my Norwegian burger buddies:
El Reno Onion Burger
Bruk gjerne en jernpanne på kjøkkenet, eller en stekeplate på grillen. Det er viktig å bruke sterk nok varme når du skal steke burgerne.
3 ss matolje
400 g kjøttdeig, delt i 4 baller
1 stor løk, skrelte og skåret i veldig tynne skiver (veldig tynne!)
salt og pepper
Ost (her er det kun de oransje “burger cheese” osteskivene som gjelder)
4 hamburgerbrød
- Varm opp oljen på takken, stekeplaten eller i pannen (på middelsterk varme).
- Ha kjøtt-ballene i oljen og topp hver av dem med en fjerdedel av løkskivene. Hvis du bruker en stekepannen så er det lurt å lage kun to burgere om gangen.
- Hell over salt og pepper og trykk løkskivene ned i kjøttet med baksiden av en stekespade til burgeren er ca. 1, 5 cm tykk (eller litt tynnere).
- Stek i ca. 1 minutt og snu burgerne. Skru litt ned på varmen og stek burgerne på ”løk-siden” til løkskivene er gylne. Snu burgerne et par ganger underveis.
- Legg en osteskive over hver burger når burgerne er nesten ferdigstekte.
- Server burgerne på varme hamburgerbrød, gjerne med amerikansk sennep og skiver av sylteagurk.