Flashback Fridays: Grilled Quesadillas

Photos: Mette Randem

Quesadillas are simply tortillas (therefore “-dillas”) filled with cheese (therefore “queso”), but there are any number of twists used to “spice up” this wonderful dish. Today´s recipe is a favorite and was on the menu at my first restaurant – thirty years ago this year. We made the quesadillas in the kitchen, but they are even better hot off the grill.

These quesadillas are filled with shrimp, garlic and tomato. Use a good cheese and Bam! – you´re there!

020Y4056-kopi

Quesadilla med scampi

12 scampi, skrelte og skåret i passe biter

litt olivenolje

¼ løk

3–4 hvitløkfedd

3 modne tomater

havsalt og kvernet svart pepper

1 ss tabascosaus

  1. Rens og finhakk løk og hvitløk. Hakk opp tomatene. Stek løk, hvitløk, tomat og scampier i litt olje i en stekepanne. Ha på litt salt og pepper, samt tabasco.
  1. Rør godt, og når scampiene har fått farge, kan du fjerne pannen fra varmen.

Og så

8 middelstore hvetetortillas

revet cheddarost (alt. vellagret Norvegia eller Jarlsberg)

  1. Legg tortillas på kjøkkenbenken.
  1. Topp halvparten av hver tortilla med en åttendedel av cheddarosten, og en åttendedel av den ferdigstekte scampiblandingen.
  1. Brett tortillaene over slik at du får åtte «halvmåner».
  1. Grill quesadillaene på indirekte varme til osten smelter. Gi quesadillaene noen sekunder på hver side på direkte varme for å gi dem litt grillfarge.

Server gjerne med tomatsalsa, rømme og guacamole.

Tips

Prøv også quesadillas med Rajas istedenfor (eller i tillegg til) scampi- og tomatblandingen.

Rajas

1 grillet rød paprika, skrelt og skåret i strimler

1 grillet grønn paprika, skrelt og skåret i strimler

1–2 ferske jalapeño-chili, renset og skåret i tynne strimler

2 ss solsikkeolje

½ ts tørket oregano

salt

Stek paprikastrimlene og jalapeño-chili i oljen i pannen i ca. et minutt (grønnsakene skal være så vidt myke). Ha i oregano, smak til med salt, og stek i ca. et minutt til. Rajas er også godt som tilbehør til det meste av grillet fisk eller kjøtt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *